Otpisao i Monaka, Đoković u četvrtfinalu Monte Karla

Novak Đoković je u četvrtfinalu ATP Masters turnira u Monte Karlu zahvaljujući pobjedi protiv Španca Huana Monaka sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:2
50 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.04.2013. 15:39h

Mučio se do 5. gema u drugom setu, ali je na kraju upisao očekivanu pobjedu - Novak Đoković je u četvrtfinalu ATP Masters turnira u Monte Karlu zahvaljujući pobjedi protiv Španca Huana Monaka sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:2.

Srpski teniser je u prvom setu pretrpio prvi brejk u trećem gemu (2:1), ali je u osmom uspio da uzvrati istom mjerom (4:4), ali je odmah nakon toga ponovo izgubio svoj servis, što je Monako iskoristio da na svoj servis završi priču u prvom setu.

Đoković se uoči početka drugog seta konsultovao sa ljekarom i čini se da se premišljao da li da nastavi meč, zbog povrede zgloba koja mu je očigledno pravila probleme. Ipak, nastavio je, ali mnogo jačim tempom, tako da je ubrzo došao do 3:0.

Huan Monako se vratio za trenutak u meč, smanjio na 3:2, ali to je bio njegov maksimum u tom dijelu igre. Đoković je osvojio još tri gema u nizu i poravnao rezultat.

Prvi reket svijeta je u trećem setu nastavio da dominira sjajnim servisom i još moćnijim riternom.

Kada je Đoković servirao za meč, kod vođstva od 5:1, Monako je uspio vrati jedan brejk za 5:2, ali to je bilo nedovoljno jer je Đoković u narednom gemu stavio tačku na meč.

"Ovo je bio još jedan težak meč za mene. Svakim danom pokušavam da dovedem stvari na svoje mjesto i nadam se da ću, kako turnir odmiče, da budem sve uspješniji. Zaista mi je drago što sam pobijedio", rekao je Đoković nakon meča.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Finca Jarka Nijeminena, koji je savladao Argentinca Huana Martina Del Potra sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:4).

Đoković i Nijeminen do sada su se sastajali četiri puta i srpski teniser vodi sa 3:1 u međusobnim duelima. Posljednji put igrali su na ATP turniru u Bazelu 2010. godine, kada je slavio Đoković sa 2:0 u setovima.

Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 2,99 miliona eura.

Bonus video: