Đoković savladao Iznera, Kveri uzvratio protiv Troickog, pobjeda Raonića

Najbolji svjetski teniser je savladao Džona Iznera sa 3:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:2, 7:5, dok je Kveri nakon pet setova poravnao rezultat
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2013. 01:57h

Novak Đoković je donio vođstvo Srbiji u prvom meču četvrtfinala Svjetske grupe Dejvis kupa, ali je Sem Kveri donio izjednačenje za SAD, i vratio neizvjesnost.

Najbolji svjetski teniser je savladao Džona Iznera sa 3:0 u setovima - 7:6 (7:5), 6:2, 7:5, nakon dva sada i dva minuta igre.

U duelu protiv visokog 27-godišnjeg Amerikanca, trenutnog 23. na ATP listi, Đoković je dominirao najvećim dijelom meča, tako da njegova pobjeda nije dolazila u pitanje.

"Jako mi je drago što sam Srbiji donio prvi poen. Bila je velika trema i kod mene i njega. Sa dosta opreza sam ušao u ovaj meč. Imao sam tu nesreću da napravim dvije duple greške i dam mu prednost brejka. Na svu sreću imao sam i mnogo koncentracije da vratim brejk, što mislim da je bila prekretnica ovog duela, jer velika je razlika voditi ili gubiti sa 1:0 u setovima", rekao je Đoković.

U drugom meču reprezentacija SAD i Srbije na tvrdoj podlozi Tako Bel Arene u Bojsiju, u američkoj državi Ajdaho, Sem Kveri je, nakon tri sata i 19 minuta, savladao Viktora Troickog sa 3:2, po setovima 7:6, 3:6, 4:6, 6:1, 6:4.

"Fali mi samopouzdanja u ovakvim mečevima. Mislim da sam igrao dobar meč i dao sve od sebe, ali nije bilo dovoljno na kraju. Nisam imao sreće, u petom setu sam imao par brejk lopti, ali to nisam iskoristio", rekao je Troicki poslije meča.

"Kveri je iskoristio najbitniji gem za njega i dobio meč. Krivo mi je što sam krenuo malo sporije u prvom setu i što sam poslije morao da jurim rezultat, ali mislim da sam igrao dobro. Krivo mi je što sam izgubio meč ali vjerujem u tim" dodao je 44. teniser svijeta.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 21 sat na programu je meč dublova, gdje će za Srbiju, kako je najavljeno nastupiti Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će američki par činiti braća Majk i Bob Brajan.

U preostala dva singla, u nedjelju, predviđeno je da se sastanu Kveri - Đoković i Izner - Troicki.

Aktuelni osvajači Dejvis kupa Česi nalaze se na korak od plasmana u polufinale, pošto poslije prvog dana vode sa 2:0 protiv Kazahstana.

Prvi poen Česima donio je Jan Hajek, koji je slavio protiv Mihaila Kukuškina sa 6:3, 6:2, 6:4, dok je na 2:0 povisio Lukaš Rosol, koji je bio bolji od Andreja Golubjeva sa 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (8:6).

U subotu u Astani igra se dubl susretom u kojem će se na jednoj strani naći Radek Štepanek i Ivo Minar, a na drugoj Jevgenij Koroljev i Jurij Šukin.

Poslije prvog dana u duelu Argentine i Francuske, u Buenos Ajresu, rezultat je 1:1.

U prvom meču dana, Žo-Vilfred Conga je tek poslije pet setova savladao Karlosa Berloka sa 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:2. Izjednačenje domaćem timu donio je Huan Monako, trijumfom nad Žilom Simonom sa 7:6 (7:2), 6:2, 6:4.

U subotu je na programu dubl, u kojem će snage odmjeriti David Nalbandijan i Orasio Sebaljos sa Žilijenom Benetoom i Mikaelom Ljodrom.

Najzad, u Vankuveru je neriješeno nakon prvog dana između Kanade i Italije. Andreas Sepi je doveo goste u vođstvo, pošto je nakon preokreta savladao Vaseka Pospisila sa 5:7, 4:6, 6:4, 6:3, 6:3.

U drugom singl meču Miloš Raonić, momak rođen u Podgorici, u tri seta je savladao Fabija Fonjinija (6:4, 7:6, 7:5).

Galerija

Bonus video: