Sampras: Teniseri ne koriste nedozvoljne supstance

"To nije njihova kultura, mislim da ti teniserima nije u prirodi", rekao je Sampras novinarima poslije egzibicionog meča u Los Anđelesu
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.03.2013. 11:03h

Bivši prvi teniser svijeta, Amerikanac Pit Sampras, izjavio je danas da vjeruje da teniseri ne koriste nedozvoljene supstance i da je tako bilo tokom njegove 14-godišnje karijere.

Osvajač 14 grend slem titula, koji je karijeru završio 2002. godine, rekao je da se "tu i tamo pojave neki slučajevi", ali da misli da vrhunski teniseri ne koriste nedozvoljene supstance.

Svi vrhunski teniseri testiraju se bez upozorenja. Priznanje bicikliste Lensa Armstronga da je tokom karijere koristio nedozvoljene supstance pojačalo je priče o korišćenju dopinga u sportu.

Govoreći o sistemu koji je Armstrong koristio kako bi izbjegao otkrivanje, Sampras je rekao da "teniseri nisu toliko prefinjeni".

"To nije njihova kultura, mislim da ti teniserima nije u prirodi", rekao je Sampras novinarima poslije egzibicionog meča u Los Anđelesu.

Međunarodna teniska federacija (ITF) je prošlog mjeseca na šest mjeseci suspendovala 124. teniserku svijeta, Čehinju Barboru Zahlavovu Stricovu, pošto su prošle jeseni njeni rezultati bili pozitivni na stimulans sibutramin.

Ona je rekla da je tu supstancu unijela preko lijeka i negirala je da koristi nedozvoljena sredstva.

"Mislim da najbolji teniseri ne petljaju s tim stvarima. Možda sam naivan", rekao je Sampras.

Bonus video: