Đoković osvojio turnir u Dubaiju

Đoković je zabilježio 13. pobjedu u duelu sa šestim igračem na ATP listi, od koga je samo jednom izgubio.
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Novak Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 02.03.2013. 17:31h

Četvrti put u karijeri (nakon 2009, 2010. i 2011. godine) Novak Đoković osvojio je turnir u Dubaiju – ovoga puta je to uradio na impresivan način, bez izgubljenog seta, a u finalu je bio bolji od Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3, za sat i 34 minuta igre.

Najbolji svjetski teniser je zabilježio 13. pobjedu u duelu sa šestim igračem na ATP listi, od koga je samo jednom izgubio.

"Nikada nije lako u finalu za bilo koga od nas. Tomaš je fantastičan teniser i imao sam sreću da ga pobijedim. Čekao sam šansu da se vratim u meč, a kada se ukazala ja sam je iskoristio", izjavio je Đoković, kome je titula u Dubaiju druga u ovoj godini, a 36. u karijeri.

Prvi brejk na meču uzeo je Berdih za vođstvo od 3:2, ali Đokoviću nije dugo trebalo da se vrati u igru i uzvrati za 4:4. U završnici seta Čeh nije uspio da se izbori sa pritiskom, napravio je dvostruku servis grešku, pa je Srbin dobio set sa 7:5. Slično je bilo u nastavku, Berdih je pogrešio u osmom gemu za vođstvo Đokovića od 5:3, pa je konačno položio oružje u narednom gemu.

“Tada je promašio lak volej i ja sam to iskoristio. Ipak, u svakom trenutku vjerovao sam da mogu da se vratim u meč. Mislim da je to presudno, takve stvari na kraju odlučuju pobjednika u ovakvim duelima”, dodao je Đoković.

Trijumfom u Dubaiju, Đoković je osvojio 500 ATP bodova i novčanu nagradu od 429.600 dolara, dok je Berdihu pripala suma od 193.700 dolara.

“Igrao sam prilično dobro danas, ali to nije bilo dovoljno. Protiv Đokovića i Rodžera Federera morate dati sve od sebe i onda može da se dogodi da uspijete. Oni su prvi i drugi na svijetu i vjerovatno će tako biti još mnogo godina”, rekao je Berdih, koji je u polufinalu eliminisao Rodžera Federera, prošlogodišnjeg pobjednika.

Đoković već sjutra putuje na američki kontinent, gdje ga očekuju dva turnira iz Masters serije, najprije Indijan Vels, potom i Majami.

Bonus video: