Federer: Napravite brže podloge

Samo napravite brže podloge i onda je teže braniti se. Napadački stil je važniji. Samo na ovako sporim terenima je moguće braniti se ovako kako to svi sada radimo", rekao je Federer.
76 pregleda 15 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 13.11.2012. 12:16h

Federer je pohvalio Novaka Đokovića nakon finala u Londonu, čestitao mu na pobjedi i istakao je njegovu vještinu u vraćanju mnogo udaraca i držanju lopte u igri. Sličnu osobinu imaju i druga dva pripadnika "velike četvorke" - Rafael Nadal i Endi Marej.

"To se lako popravlja. Samo napravite brže podloge i onda je teže braniti se. Napadački stil je važniji. Samo na ovako sporim terenima je moguće braniti se ovako kako to svi sada radimo", rekao je Federer.

On je kazao da sporije podloge omogućavaju dugačke poene, što publika voli, ali da bi malo varijeteta u terenima natjeralo igrače da budu agresivniji.

"Ne želite da pogodite 15 sjajnih udaraca i onda na kraju da se sve završi greškom. Mislim zato da poneka brža podloga pomaže. Mislim da bi bilo dobro da se s vremena na vrijeme prebacimo na nešto brže. To bi pomoglo i igračima raznih stilova da shvate da je izlazak na mrežu dobra stvar, a ne loša", rekao je Federer.

Bonus video: