Federer obezbijedio 300. sedmicu na vrhu ATP liste

Da je Federer izgubio od Stanislasa Vavrinke, Novak Đoković bi imao šansu da se titulom u Šangaju vrati na čelo ATP liste
0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.10.2012. 14:43h

Sedmi meč osmine finala na Mastersu u Šangaju poslužio je za novo ispisivanje teniske istorije - Rodžer Federer je savladao Stanislasa Vavrinku (4:6, 7:6, 6:0) i obezbijedio 300. sedmicu na vrhu ATP liste.

Fedeks je slabo igrao u 1. setu, u drugom je poveo 3:1, ali je njegov sunarodnik izjednačio na 3:3 i imao nekoliko brejk šansi da povede. Nije uspio, pa je Maestro iz Bazela stigao do taj-brejka, u kojem je iskoristio svoju drugu priliku.

U odlučujućem dijelu igre nije bilo dilema, jer je na terenu postojao samo jedan igrač.

Da je Federer, koji će u četvrtfinalu igrati protiv Marina Čilića (savladao Fernanda Verdaska sa 4:6, 6:1, 6:4), izgubio od Vavrinke, Novak Đoković bi imao šansu da se titulom u Šangaju vrati na čelo ATP liste.

Ranije danas, Đoković je savladao Felisijana Lopesa i čeka pobjednika meča Janko Tipsarević - Tomi Has.

Endi Marej je savladao Aleksandra Dolgopolova (6:2, 6:2) i izborio meč sa Radekom Štepanekom, koji je bio bolji od Džona Iznera (6:4, 6:7, 6:3).

U Đokovićevoj polovini žrijeba su Žo-Vilfred Conga i Tomaš Berdih, koji su nadvisili Markosa Bagdatisa (6:2, 7:6), odnosno Sema Kverija (6:2, 6:7, 6:4).

Bonus video: