Toni Nadal: Federer je bolji od Rafe, ali samo zbog kalendara

Za njih dvojicu tenis je veoma važan. Mogu da kažem da bih volio da nema Federera, jer bi Rafa onda duže bio prvi, a i osvojio bi mnogo više titula", rekao je Toni Nadal.
3 komentar(a)
Federer, Foto: Beta/AP
Federer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2012. 21:16h

Toni Nadal, stric i trener proslavljenog tenisera Rafaela, priznaje da je Rodžer Federer bolji od njegovog bratanca, ali najviše zato što mu odgovara sezonski kalendar u kojem ima više turnira na brzim podlogama.

"Nemam problem da to izgovorim. Federer je bolji od Nadala, to potvrđuje i broj titula. Ali, isto tako, sezona je satkana u Rodžerovu korist, jer je mnogo više turnira koji se održavaju na brzim podlogama", rekao je stariji Nadal, kritkujući ATP što ne forsira turnire na šljaci, na kojoj je Rafa neprikosnoven.

O odnosu dva tenisera u privatnom životu je rekao dovoljno - Nadal i Federer nisu prijatelji.

"Ne bih to nazvao prijateljstvom, to je odnos sa mnogo međusobnog poštovanja. Federer ima 31 godinu, oženjen je, ima dvije kćerke. Rafael je pet godina mlađi, pa iako poštuje Rodžera, više voli da se druži sa teniserima kao što su Huan Monako, David Ferer ili Felisijano Lopes", rekao je Toni i nastavio:

"Za njih dvojicu tenis je veoma važan. Mogu da kažem da bih volio da nema Federera, jer bi Rafa onda duže bio prvi, a i osvojio bi mnogo više titula", rekao je Toni Nadal.

On je na kraju istakao da odnos pobjeda i poraza u međusobnim duelima (Rafa je tu u prednosti) ne može da bude mjerodavan.

"To nema veze. Na primjer, Nikolaj Davidenko je više puta pobijedio Rafu, ali se svi slažemo da je Nadal bolji od ruskog igrača",zaključio je Nadal.

Bonus video: