Nepobjediva Serena je kraljica Njujorka

Mlađa od sestara Vilijams je plesala po ivici poraza, jer je Bjeloruskinja u odlučujućem setu vodila sa 5:3, potom je i servirala za meč kod 5:4...
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2012. 23:56h

Serena Vilijams je opet kraljica Njujorka, iako je prošla kroz pakao da bi došla do četvrte titule na US openu.

Amerikanka je u finalu savladala Viktoriju Azarenku sa 2:1 (6:2, 2:6, 7:5) u meču koji je trajao dva sata i 18 minuta.

Mlađa od sestara Vilijams je plesala po ivici poraza, jer je Bjeloruskinja u odlučujućem setu vodila sa 5:3, potom je i servirala za meč kod 5:4, ali je u tom dijelu igre osvojila samo poen.

"Iskreno ne mogu da vjerujem da sam pobijedila. Već sam pripremala vicešampionski govor, jer je Viktorija igrala fenomenalno. Ovo ljeto je za mene bilo kao iz snova", rekla je Serena.

Azarenki nije pomoglo ni to što je Serena imala 17 neiznuđenih grešaka više, jer je teniserka z Minska "raspalila" svega 13 vinera, čak 31 manje od protivnice.

"Teško mi je u ovom trenutku. Serena je prava šampionka, čast mi je i što u ovom trenutku stojim pored nje. Definitivno sam dala sve od sebe i nemam za čim da žalim", kazala je Azarenka uz ovacije nakon meča.

Vilijamsovoj je ovo 15. grend slem u karijeri - pored četiri US opena, osvajala je po pet puta Australijan open i Vimbldon, te jednom Rolan Garos.

Spektakularno finale će se pamtiti i kao prvo nakon 17 godina koje je odigrano u tri seta.

Posljednji put su to uradile Štefi Graf i Monika Seleš 1997. kada je slavila Njemica.

Galerija

Bonus video: