Federer: Odigrao sam strašan meč

Federer je šest godina uzastopno igrao finale Vimbldona, ali je prethodne dvije ispadao u polufinalima
2 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.07.2012. 17:12h

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da je danas odigrao "strašno dobar meč" protiv Novaka Đokovića i da je srećan zbog plasmana u finale Vimbldona.

"Veoma sam srećan, odigrao sam strašno dobar meč danas. Turnir je jako težak bio do sada, ali sam ipak bio sposoban da odigram danas dobro. Imao sam možda i malo sreće i bilo je zadovoljstvo igrati", rekao je Federer poslije pobjede sa 3:1 u setovima.

Federer će u finalu igrati u nedelju protiv pobednika duela Francuza žo-Vilfreda Conge i Endija Mareja iz Velike Britanije.

"Protivnik neće imati mnogo šta da izgubi jer nikada do sada nijedan od njih dvojice nije bio u finalu Vimbldona, te očekujem da izađe na teren i odigra sjajan meč. Od Mareja sam nekoliko puta izgubio, od Conge prošle godine na Vimbldonu, ali ću pokušati da uđem u meč bez pritiska i dobiti taj duel", kazao je Federer.

Federer je šest godina uzastopno igrao finale Vimbldona, ali je prethodne dvije ispadao u polufinalima.

"Prvi put kada nisam ušao u finale to je bio šok za mene. Nisam znao kako to da preživim, ali sam se prebrodio to i dobro se spremio za predstojeće turnire. Sjajno je biti ponovo u finalu, zbog toga igram tenis", zaključio je Federer.

Bonus video: