Serena u finalu protiv Radvanske

Tamnoputa Amerikanka savladala je Viktoriju Azarenku sa 6:3, 7:6, a do pobjede je došla na spektakularan način - pri vođstvu 7:6 u taj-brejku 2. seta odserviralla je svoj 24. as
4 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Serena Vilijams, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.07.2012. 15:41h

Serena Vilijams igraće u svom sedmom finalu Vimbldona i u subotu protiv Agnješke Radvanske juriti petu titulu na londonskoj travi.

Tamnoputa teniserka savladala je Viktoriju Azarenku sa 6:3, 7:6, a do pobjede je došla na spektakularan način - pri vođstvu 7:6 u taj-brejku 2. seta odserviralla je svoj 24. as!

"Viktorija je fenomenalna igračica, bilo je jako teško. Bilo je uzbudljivo, srećna sam što sam prelomila meč u taj-brejku", rekla je 30-godišnja Amerikanka odmah nakon meča.

Serena je imala 45 vinera, čak 31 više od djevojke koja je druga na WTA listi. A koliko joj je statistika bila spektakularna, pokazuje podatak da je imala svega 14 neiznuđenih grešaka.

Trinaestostruka pobjednica grend slem turnira je imala vrlo zanimljiv razgovor sa novinarkom nakon meča - na pitanje da prokomentariše činjenicu da je sedmi put u finalu Vimbldona, začuđeno je upitala:

"Sedmi put? Stvarno? U, mnogo sam srećna".

Potom se još jednom začudila, kada je saznala da je prije četiri godine savladala Radvansku u četvrtfinalu Vimbldona (6:4, 6:0).

"Stvarno? Ne sjećam se toga".

Bonus video: