Serena izbacila Kvitovu, u četvrtfinalu i Azarenka, Kerber i Radvanska

"Svi žele da osvoje titulu, naravno da je i meni prošlo kroz glavu, ali ostala su još dva meča”, izjavila je mlađa Vilijamsova poslije meča
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Serena Vilijams, Foto: Beta AP
Ažurirano: 03.07.2012. 21:16h

Četvrtfinale je bio krajnji domet za prošlogodišnju šampionku Vimbldona – Petra Kvitova je, na njenu nesreću, naletjela na veoma raspoloženu Serenu Vilijams, koja je slavila u dva seta (6:3, 7:5) i plasiraja se u polufinale.

Ukupno, Serena je imala 27 vinera (13 asova) i 10 neiznuđenih grešaka, a Petra je upisala 21 direktni poen i 14 grešaka.

“Ona je bila prošlogodišnji šampion, bilo je teško, ali nisam imala šta da izgubim. Uživala sam na terenu. Svi žele da osvoje titulu, naravno da je i meni prošlo kroz glavu, ali ostala su još dva meča. Moraću da igram veoma dobro”, izjavila je mlađa Vilijamsova poslije meča.

Četvorostruka šampionka Vimbldona će za plasman u finale boriti sa Viktorijom Azarenkom, koja je eliminisala Tamiru Pašek sa 6:3, 7:6 (7-4).

U njemačkom četvrtfinalu, Angelika Kerber je bila bolja od Sabine Lisicki sa 6:3, 6:7 (7:9), 7:5.

U trećem, odlučujućem setu viđeno je sedam brejkova, a kod rezultata 5:5, Kerberova je napravila brejk i potom iskoristila svoj servis za plasman u polufinale, gdje će se sastati sa Agnješkom Radvanskom koja je savladala Mariju Kirilenko (7:5, 4:6, 7:5).

Njihov meč je prekidan nekoliko puta zbog kiše. U trenutku posljednjeg prekida rezultat u setovima je bio 1:1, a u trećem 4:4 bez brejka, da bi Radvanskoj očigledno bolje prijala pauza.

Bonus video: