Federer: Dobro je što je Nadal ispao

Švajcarac je u Londonu već izborio povratak na drugo mjesto ATP liste. Ukoliko u eventualnom polufinalu savlada Novaka Đokovića i zatim osvoji titulu, vratiće se na prvu poziciju, koju je izgubio krajem maja 2010. godine
4 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Rodžer Federer, Foto: Beta AP
Ažurirano: 01.07.2012. 13:16h

Prva nedjelja na Vimbldonu je tradicionalno slobodan dan, pa se tokom pauze sabiraju utisci sa dosadašnjeg dIJela turnira.

Najjači utisak sigurno je eliminacija Rafaela Nadala u drugom kolu od Lukaša Rosola, a sudbinu Španca umalo je doživIo i Rodžer Federer u meču sa Žulijenom Benetoom.

Slavni Švajcarac priznao je da je imao sreće u duelu trećeg kola, ali je odgovarao i na pitanja o ambijentu u kojem je meč odigran - pod krovom "Centralnog terena".

“U ovakvim uslovima veća je mogućnost iznenađenja. Potvrdio je to i Rosol protiv Nadala. Da se igralo na otovorenom sumnjam da bi Nadal izgubio”, istakao je Federer, a prenosi “Sportal”.

"Kralj Rodžer" objasnio je zbog čega smatra da autsajderi imaju veću šansu na zatvorenom terenu "Ol Ingland kluba".

“Turniri na travi su rijetki u zatvorenom prostoru, potrebno je da se naviknete na takve uslove. Nema spoljnih uticaja, kao što je, na primjer, sunčeva svjetlost”.

Federer je dodao da eliminacija Nadala nije loša za tenis.

“Moje riječi nisu uperene protiv Rafe, ali je lijepo vidjeti da je tako nešto moguće. Prije 15 godina bilo je mnogo više ovakvih iznenađenja na brzim podlogama, kada neki momak "raspali vatru" i protrči pored vas”, zaključio je Federer.

Njegov rival u četvrtfinalu je Belgiljanac Ksavijer Malis, kojeg je pobijedio u drugom kolu Vimbldona 2001. godine u pet setova.

Federer vodi sa 9-1 u međusobnim duelima.

Švajcarac je u Londonu već izborio povratak na drugo mjesto ATP liste.

Međutim, ukoliko u eventualnom polufinalu savlada Novaka Đokovića i zatim osvoji titulu, vratiće se na prvu poziciju, koju je izgubio krajem maja 2010. godine.

Bonus video: