Čudo: Rosol izbacio Nadala!

Momak koji je 100. na ATP listi odigrao je najbolji meč u karijeri, šokirao dvostrukog prvaka Vimbldona i ostvario rezultat po kojem će biti pamćen dok je živ
53 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 28.06.2012. 21:32h

Vimbdlon 2012. godine biće pamćen dok god se tenis bude igrao, i to po jednom od najvećih čuda u istoriji bijelog sporta - češki anonimus Lukaš Rosol šokirao je velikog Rafaela Nadala!

Nakon tri sata i 18 minuta igre i pet setova u 2. kolu nezvaničnog prvenstva svijeta, momak iz Brna je legao na čuvenu londonsku travu i u nevjerici proslavio pobjedu koju ama baš niko nije očekivao.

"Ne da sam iznenađen, ovo je čudo. Nisam očekivao da mogu da odigram ovako dobro, ušao sam na teren sa samo jednom željom - da igram bolje nego na US openu prošle i Australian openu ove godine. Sve je bilo potpuno drugačije nego tada. Ne znam više šta da kažem, emocije su me preplavile", rekao je odmah nakon meča Rosol, koji 24. jula puni 27 godina.

Čeh je u meč ušao sa mizernih 18 pobjeda na grend slemovima i ATP turnirima u karijeri, a Nadal ih je samo ove sezone imao 41.

To se, međutim, nije vidjelo na terenu - Rosol je fenomenalno servirao, iz forhenda pucao kao iz pištolja, ali je propustio dvije set lopte i dozvolio Nadalu da prvi dio igre dobije sa 11:9 u taj-brejku.

Čovjek koji je 100. na ATP listi je dobio naredna dva seta sa po 6:4, a onda je Nadal uzvratio, dobio četvrtu dionicu sa 6:2 i izjednačio. Mrak nad Londonom je tada počeo da pada, zbog čega su organizatori odlučili da se zatvori krov na Centralnom terenu.

Ta 43-minutna pauza fenomenalno je došla Rosolu - prekinuo je seriju od četiri izgubljena gema, odmah oduzeo servis Nadalu i onda do kraja sprektakularnim asevima i forhendima sačuvao prednost.

Na kraju, gledaoci su u nevjerici gledali u semafor na kojem je pisalo: Rosol - Nadal 6:7, 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

"Rafa je superstar, žao mi je zbog njega, ali sam igrao nevjerovatno. Još ne mogu da vjerujem da sam prikazao ovakav tenis. Nadam se da bar još jedan meč mogu da odigram na ovaj način", zaključio je novi idol Češke.

Galerija

Bonus video: