Rodik prekinuo Federerovu seriju

Amerikanac, trenutno 34. na ATP listi, slavio je sa 2:1 u setovima i nanio Federeru prvi poraz nakon 16 uzastopnih pobjeda
98 pregleda 0 komentar(a)
Rodik, Foto: Reuters
Rodik, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.03.2012. 07:58h

Amerikanac Endi Rodik prekinuo je seriju od 16 uzastopnih pobjeda Rodžera Federera, senzacionalnom pobjedom u trećem kolu turnira u Majamiju - 7:6, 1:6, 6:4!

Osim Rodika, u narednu rundu su se plasirali Novak Đoković, koji je savladao Troickog, Mardi Fiš (eliminisao Andersona), Almagro, Ferer, Del Potro, Gaske i Monako.

Za Endija Rodika, nekada prvog tenisera svijeta, pobjede su bile rijetke u posljednje vrijeme, nakon serije povreda i pada na 34. mjesto ATP liste.

Ali, pod svjetlima Krendom parka u Majamiju, 29-godišnji Amerkinac je odigrao kao u transu i fantastičnom servis partijom bacio na Federera koljena, tek treći put u 24 međusobna duela.

"Osjećam kao da sam izgubio od nekadašnjeg broja jedan, a ne od tenisera koji je ispod 30. mjesta na listi", prokomentarisao je Federer nakon poraza.

Švajcarac je ovim porazom prekinuo seriju od 77 vezanih pobjeda protiv tenisera koji su ispod 20. mjesta na ATP listi.

"Ovo je 30 i neki meč ove sezone, malo sam platio danak umoru, ali to je i normalno", nije očajavao Fedeks.

Prvi set Rodik je dobio u taj-brejku, a nakon što se Federer razgoropadio i slavio u drugom (6:1), činilo se da je na dobrom putu da napravi potpuni preokret. Švajcarac je, međutim, na startu trećeg seta propustio tri brejk lopte, što je, ispostavilo se, prelomilo meč. Jer, već u narednom gemu Rodik je napravio brejk i tu prednost je sačuvao do kraja za trijumf od 6:4 i veliko slavlje u Majamiju.

"Ove pobjede su rijetke, ali morate da budete spremni za njih. Nema vremena za slavlje, tijelo mora da se regeneriše, čeka me meč sa Monakom", istakao je Rodik.

Bonus video: