Raonić protiv Melcera u finalu Memfisa

Rođeni Podgoričanin se plasirao se u finale ATP turnira serije 500 u Memfisu, pošto je u polufinalu bio bolji od Njemca Benjamina Bekera 2:0, po setovima 6:4, 6:4.
0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2012. 01:23h

Kanađanin Miloš Raonić imaće priliku da osvoji treći trofej u godini nakon trijumfa u Čenaju i San Hozeu – rođeni Podgoričanin se drugu godinu zaredom (lani je poražen od Endija Rodika) plasirao se u finale ATP turnira serije 500 u Memfisu, pošto je u polufinalu bio bolji od Njemca Benjamina Bekera 2:0, po setovima 6:4, 6:4, za 75 minuta igre.

“Konstantno napredujem iz meča u meč. To je veoma ohrabrujuće i i zabavno na čemu treba nastaviti nadogradnju. Melcer je dobro počeo meč, posebno na servisu, ali sam uspio da budem blizu njega u svakom poenu, na mu nametnem mali pritisak. Dobro je što sam tako nastavio i u drugom setu, jer je on počeo da igra bolje”, kazao je Raonić nakon meča.

Raonić je osvojio 29 od 31 poena na prvom servisu, a “ispalio” je i 14 asova. Iskoristio je obje brejk šanse, jednu po setu, da stigne do pobjede.

“Na trenutak sam u drugom setu previše čekao na njegove greške, igrao sam previše predvidivo. Međutim, u finišu drugog seta sam sebi stvorio šansu da dobro reterniram, ali je ključ bio u mom servisu”, dodao je Raonić.

Raonić, koji je upisao 15. pobjedu u 16 mečeva ove godine, devetu uzastopnu, u finalu će igrati sa Jirgenom Melcerom iz Austrije koji je savladao Čeha Radeka Stepaneka (6:4, 3:6, 6:3).

“Igrao sam odlično u dosadašnjem toku turnira. Ulazak u finale je nešto posebno za mene, jer nijesam bio u finalu od 2010. godine”, kazao je Melcer.

Nagradni fond turnira u Memfisu je 1.155.000 dolara.

Bonus video: