Nadal: Federer je sebičan

"Sve je pozitivno “sve je dobro za mene, ja izgledam kao džentlmen”, a ostali mogu da izgore", rekao Španac na konferenciji za štampu
56 pregleda 0 komentar(a)
Nadal i Federer, Foto: Reuters
Nadal i Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.01.2012. 13:50h

Drugi teniser svijeta Rafael Nadal kritikovao je svog kolegu Rodžera Federera zbog toga što se uzdržava od davanja primjedbi na uslove u tenisu i prepušta drugim igračima da to čine.

Nadal i Federer, treći igrač svijeta i pobjednik 16 grend slemova, uvijek su poštovali jedan drugog kao rivali, međutim debata koja je u toku oko prenatrpanog teniskog kalendara ukazala je na razmimoilaženja između njih uoči početka Otvorenog prvenstva Australije.

Nadal je na konferenciji za štampu prvo rekao da nema namjeru da on bude glavni u iznošenju pritužbi tenisera, jer se to u prošlosti na njega loše odrazilo, ali ipak je reagovao kada su ga pitali da komentariše to što Federer ne voli da se igrači otvoreno žale o problemima na turnirima jer se time kvari slika tenisa.

"Ne slažem se sa tim. Za njega je dobro da ne kaže ništa. Sve je pozitivno “sve je dobro za mene, ja izgledam kao džentlmen”, a ostali mogu da izgore. Svako ima prava na svoje mišljenje", rekao je Nadal na španskom.

Nadal, i četvrti igrač svijeta Endi Marej su među igračima koji su posljednjih meseci govorili javno o problemima u tenisu, uključujući i prenatrpanom kalendaru i zakazivanju mečeva Dejvis kupa.

Neki igrači su čak pominjali mogućnost štrajka.

Nadal je rekao da će igrači možda morati da pribjegnu "jakoj akciji" ako ne dođe do "evolucije" u kalendaru.

Federer i Nadal, koji ima 10 Gren slem pobjeda dominirali su muškim tenisom sedam godina prije nego što ih Novak Đoković nije pretekao i postao broj jedan pobjedom na tri glavna turnira 2011. godine.

Nadal je ocijenio da kada većina tenisera govori o problemima na turnirima da im je cilj da ih poboljšaju, a ne da tenisu pokvare ugled.

Španac je rekao da svi vole turnire i da oni samo hoće da ima nekih loših stvari koje mogu da se poboljšaju.

"Velika većina igrača deli to mišljenje. On misli drugačije, ako velika većina misli jedno, a mala manjina drugačije, možda oni nisu u pravu", rekao je Nadal.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje sjutra u Melburnu.

Rafael Nadal i Rožer Federer su drugi i treći nosilac.

Bonus video: