Nadal pobijedio, u osmini finala protiv Žila Milera

"Uvijek je teško kada igram protiv Davida, jer smo veliki prijatelji. Mislim da mi je ovo najbolji meč na turniru i srećan sam zbog toga. Jer, sada će da bude sve teže i teže"...
0 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2011. 19:23h

Rafael Nadal iz meča u meč na US openu podiže formu, to se vidjelo u duelu protiv Argentinca Davida Nalbandijana.

Aktuelni osvajač turnira u Njujorku je slavio sa 3:0 u setovima (7:6, 6:1, 7:5), iako je i Nalbandijan u prvom i trećem dijelu igre podsjetio na igrača koji je nekada bio u vrhu svjetskog tenisa. Španac je u trećem setu imao 5:3 i servirao je za pobjedu, ali je Nalbandijan vratio brejk i otvorio meč. Međutim, kod 6:5 za Nadala je olako prokockao svoj servis...

"Uvijek je teško kada igram protiv Davida, jer smo veliki prijatelji. Mislim da mi je ovo najbolji meč na turniru i srećan sam zbog toga. Jer, sada će da bude sve teže i teže", rekao je Nadal.

Španac je nakon meča pri ulasku u prostoriju gdje ga čekaju novinari dobio grč u desnoj nozi, nakon toga je pao, I malo kome je bilo jasno o čemu se radi. Novinari su zamoljeni da napuste sobu, a nakon 10 minuta su se vratili:

"Imao sam grčeve, sve je u redu, ali je u momentu baš boljelo", kazao je Nadal.

Drugi igrač svijeta, ipak, ne bi smio da ima problema u osmini finala, jer ga tamo čeka okršaj sa Žilom Milerom - teniser iz Luksemburga je u tri seta eliminisao Igora Kunicina (6:1, 6:4, 6:4).

U narednu rundu se plasirao i David Ferer (savladao Njemca Florijana Majera sa 3:1) i sada ga čeka okršaj sa Endijem Rodikom - Amerikanac nije imao problema protiv Žilijena Benetoa (3:0).

Bonus video: