Đoković lako protiv Davidenka

Davidenko je odličan igrač i blizu vrha je godinama. Zna kako se igraju ovakvi mečevi na Gren slem turnirima i to radi agresivno, rekao je nakon duel prvi teniser planete
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Novak Đoković, Foto: REUTERS
Ažurirano: 04.09.2011. 07:20h

Kada je u pitanju Novak Đoković, nema ništa novo na US Openu, posljednjem Gren slem turrniru sezone.

Do meča sa Nikolajem Davidenkom prvi igrač svijeta nije izgubio set, očekivalo se da ga Rus bar namuči, uzme set, ali od toga nije bilo ništa.

Đoković mu je prepustio svega devet gemova i došao do 60. pobjede ove sezone - 6:3, 6:4, 6:2.

"Ovo je bio prvi travi test u Njujorku i to sam i očekivao. Davidenko je odličan igrač i blizu vrha je godinama. Zna kako se igraju ovakvi mečevi na Gren slem turnirima i to radi agresivno. Zbog toga sam na početku susreta i promašio nekoliko udaraca. Ipak, uspio sam da sve ispravim na vrijeme, poboljšam igru u drugom i trećem setu i dođem do pobjede", rekao je Đoković.

Prvi set bio je riješen praktično u četvrtom gemu, kada je Đoković napravio brejk i poveo 3:1. Davidenko je tada razbudio, smanjio na 4:3 i imao servis za izjednačenje.

Uslijedio je novi brejk srpskog tenisera i kraj seta.

Ključni brejk u drugom setu Đoković je napravio u sedmog gemu, a u trećem je napravio dva za siguran trijumf.

Bio je to peti trijumf Novaka u sedmom međusobnom okršaju sa Davidenkom, a naredni rival biće mu Aleksandr Dolgopolov, sa kojim se do sada nije sastajao.

Ukrajinac je u trećoj rundi u četiri seta savladao Iva Karlovića iz Hrvatske - 6:7 (4-7), 6:2, 6:4, 6:4.

Meč dana trebalo je da bude duel 11. i 19. nosioca, Žo Vilfreda Conge i Fernanda Verdaska.

Međutim, Francuz je bio fenomenalan, Španac daleko od onoga što može da pruži, pa će u naredno kolo Conga - 6:3, 7:5, 6:4.

Rival Conge u narednoj rundi biće domaći teniser Mardi Fiš.

Rodžer Federer će se u osmini finala sastati sa Argentincem Huanom Monakom, koji je 6:7 (3-7), 6:3, 6:2, 6:3 dobio Njemca Tomija Hasa.

Bonus video: