Sabina Lisicki u suzama proslavila pobjedu protiv Na Li

Lisicki, koja je 62. na svjetskoj rang listi teniserki, slavila je sa 2:1 u setovima (3:6, 6:4, 8:6), a pobjedu je proslavila u suzama.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 22:10h

Aktuelna šampionka sa Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu - Rolan Garosa, Na Li iz Kine poražena je večeras u prvom kolu Vimbldona od 21-godišnje Sabine Lisicki iz Njemačke.

Lisicki, koja je 62. na svjetskoj rang listi teniserki, slavila je sa 2:1 u setovima (3:6, 6:4, 8:6), a pobjedu je proslavila u suzama.

Njemica je iskoristila treću meč loptu, potom pala na koljena i spustila glavu na travu centralnog terena u Vimbldonu. Kada je sjela na klupu kraj terena briznula je u plač.

Ona će se u narednom kolu sastati sa Misaki Doi iz Japana, koja je 133. na WTA listi.

Najveći uspjeh Sabine Lisicki na nekom Grend slemu je plasman u treće kolo, što je učinila 2008. godine na Australian openu. Na Vimbldonu je iste godine eliminisana u prvom kolu, a godinu dana kasnije u kvalifikacijama.

Na ovogodišnjem Vimbldonu pobjedu je u suzama proslavila i aktuelna šampionka Serena Vilijams. Ona je u prvom kolu bila uspješnija od Aravan Reazai iz Francuske, što je bio njen prvi meč poslije skoro godinu dana.

Vilijamsova je morala da pauzira pošto je povrijedila tetivu nožnog palca posjekavši se na staklo, a kasnije joj je otkrivena plućna embolija.

Bonus video: