Soderling poslije preokreta pobijedio Hjuita

Hjuit, nekada najbolji teniser na svijetu, dobio je prva dva seta sa 7:6 i 6:3, ali je Šveđanin naredna tri riješio u svoju korist sa 7:5, 6:4, 6:4.
0 komentar(a)
Robin Soderling, Foto: Beta AP
Robin Soderling, Foto: Beta AP
Ažurirano: 23.06.2011. 17:13h

Robin Soderling pobijedio je danas Lejtona Hjuita iz Australije u drugom kolu Vimbldon, iako je gubio sa 2:0 u setovima. Hjuit, nekada najbolji teniser na svijetu, dobio je prva dva seta sa 7:6 i 6:3, ali je Šveđanin naredna tri riješio u svoju korist sa 7:5, 6:4, 6:4.

Odlučujući momenat u meču dogodio se u desetom gemu petog seta, pri vođstvu švedskog tenisera od 5:4. Hjuit je servirao za opstanak u duelu, ali je Soderling došao do tri meč lopte, od kojih je iskoristio već prvu.

Soderling, koji je danas odlično servirao i zabilježio čak 28 as udaraca, naspram Hjuitovih 15, u trećem kolu će igrati sa boljim iz duela Igor Andrejev (Rusija) - Bernard Tomić (Australija).

Bio je ovo peti duel Hjuita, trenutno 130. na svjetskoj rang listi tenisera i Soderlinga, koji je peti na ATP listi. Australijanac vodi sa 3:2 u pobjedama.

Takmičenje je danas završio srpski teniser Viktor Troicki pošto je izgubio od Jen Sun Lua iz Kineskog Tajpeha sa 3:0 (7:6, 6:4, 6:4). Troicki je bio postavljen za 13. nosioca, a izgubio je od 57. igrača na ATP listi.

U narednom kolu Lu će igrati sa pobjednikom duela izmedju Rikarda Mela iz Brazila i Majkla Lodre iz Francuske.

Bonus video: