Raonić predao meč, ništa od duela sa Nadalom

Kanađanin crnogorskog porijekla je zbog povrede zadnje lože desne noge predao meč Žilu Mileru iz Luksemburga pri vođstvu Raonića od 3:2 u prvom setu.
0 komentar(a)
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Miloš Raonić, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.06.2011. 18:09h

Miloš Raonić neće imati priliku da na ovogodišnjem Vimbldonu igra sa prvim igračem svijeta, Špancem Rafaelom Nadalom – Kanađanin crnogorskog porijekla je zbog povrede zadnje lože desne noge predao meč Žilu Mileru iz Luksemburga pri vođstvu Raonića od 3:2 u prvom setu.

Raonić je, odlično počeo meč, u trećem gemu je uzeo brejk za vođstvo od 2:1, a potom ga je u narednom gemu zadesio peh – kod 15:15, rođeni Podgoričanin se ispred osnovne linije kretao ka lijevoj strani kada je, zbog promjene pravca uzrokovane putanjom loptice, proklizao i pao.

Po grimasi lica odmah je bilo jasno da je povreda bolna. Raoniću je ukazana medicinska pomoć, butina je bandažirana, nakon čega je Raonić nastavio meč, zadržao svoj servis za 3:1 iako je bilo evidentno da se teže kreće. To je bilo još primjetnije u narednom gemu koji je pripao Mileru nakon čega je Raonić odlučio da preda meč koji je trajao 23 minuta...

Raonić je u pet gemova imao pet asova (kao i njegov protivnik) i 14 “vinera”

Miler će, dakle, u trećem kolu igrati protiv Nadala, koji je u tri seta (6:3, 6:2, 6:4) eliminisao Amerikanca Rajana Svitinga.

Interesantno je da je 28-godišnji Miler, nekadašnji prvi junior na svijetu (najbolji plasman u karijeri mu je 59. mjesto, a najveći uspjeh mu je četvrtfinale US opena 2008. godine), jedan od trojice tenisera koji su uspjeli da savladaju Nadala na vimbldonskoj travi. On je pobijedio Španca u meču drugog kola 2005. godine sa 6:4, 4:6, 6:3, 6:4. Ostala dvojica su Rodžer Federer (2006, 2007) i Paradorn Srišafan (2003).

Bonus video: