Đoković protiv Šardija, Raonić na Fonjinija

Miloš Raonić je postavljen za 31. nosioca a u prvom kolu će igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji je nedavno u četvrtfinalu Rolan Garosa zbog povrede predao meč Đokoviću.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.06.2011. 12:22h

Najbolji srpski teniser i drugi nosilac na Vimbldonu Novak Đoković u prvom kolu trećeg ovogodišnjeg Grend slem turnira igraće protiv Francuza Žeremija Šardija, odlučeno je današnjim žrijebom.

Ako ne bude iznenađenja, Đoković bi u u četvrtfinalu mogao da se satane sa Šveđaninom Robinom, a u polufinalu sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji ga je nedavno savladao u polufinalu Rolan Garosa.

Miloš Raonić je postavljen za 31. nosioca. Kanađanin crnogorskog porijekla će u prvom kolu igrati protiv Italijana Fabija Fonjinija, koji je nedavno stigao do četvrtfinala Rolan Garosa, gdje je zbog povrede predao meč Đokoviću.

Prvi nosilac, Španac Rafael Nadal igraće protiv Amerikanca Majkla Rasela, dok će se Rodžer Federer sastati s Kazahstancem Mihailom Kukuškinom.

U ženskoj konkurenciji, prva kosturašica Dankinja Karolina Voznijacki u prvom kolu sastaće se sa Španjolkom Arančom Parom Santojom, Vera Zvonarjova (2) igraće protiv Amerikanke Elison Riske, dok će pobjednica Roland Garosa, Kineskinja Na li (3) u prvom kolu odmjeriti snage sa Ruskinjom Alom Kudravcevom.

Žrijeb kod žena je, međutim, bio u znaku povratka sestara Vilijams, koje su zajedno osvojile devet od posljednjih 11 Vimbldona. Braniteljka titule i sedmi nosilac Serena Vilijams nalazi se na drugoj strani žrijeba od starije sester Venus. Serena (7) će u prvom kolu igrati protiv Francuskinje Aravan Rezai, dok će Venus (23) za rivalku imati Agul Amanmuradovu iz Uzbekistana. Serena ima četiri titule, a skor u finalima sa sestrom joj je 3:1.

Srpska teniserka Jelena Janković igraće protiv Marije Hose Martines Sančes, dok se Ana Ivanović sastaje sa Melani Oden.

Bonus video: