Jelena Janković protiv Skjavone u osmini finala

Jankovićeva i Skjavone igraće peti međusobni meč. Srpska teniserka pobijedila je u posljednja tri…
0 komentar(a)
Jelena Janković, Foto: Beta AP
Jelena Janković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 27.05.2011. 13:07h

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je danas pobijedila 34. teniserku svijeta, Amerikanku Betani Matek-Sends sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2, za sat i 23 minuta igre.

Jankovićeva je tokom meča četiri puta oduzela servis protivnici, dva puta po setu.

Srpska teniserka će u osmini finala igrati protiv branioca titule, pete teniserke svijeta, Italijanke Franćeske Skjavone iz Italije.

Skjavone se plasirala u osminu finala, pošto je Kineskinja Šuaj Peng predala meč pri rezultatu 6:3 i 1:2 za italijansku teniserku, koja Skjavone još nije izgubila set na ovogodišnjem Rolan Garosu. Šuaj Peng je u prvom setu poslije brejka povela sa 3:1, ali je Skjavone osvojila pet gemova u nizu i povela u meču.

Poslije prvog gema drugog seta, Peng je zatražila pomoć ljekara, kada joj je izmjeren krvni pritisak. Nakon toga napravila je brejk i povela sa 2:0. Skjavone je zatim osvojila gem, ali je Kineskinja onda morala da preda meč.

Jankovićeva i Skjavone igraće peti međusobni meč. Srpska teniserka pobijedila je u posljednja tri…

Iznenađenje je priredila Argentinka Žizela Dulko, koja je u tri seta (6:4, 1:6, 6:3) eliminisala osmu kosturašicu Australijansku Samantu Stosur.

Ovu rundu prebrodila je i Ruskinja Svetlana Kuznjecova (13), koja je bila bolja od Kanađanke Rebeke Marino (6:0. 6:4).

Bonus video: