Federer: Ne razmišljam o OI u Tokiju

vajcarac je 2012. u Londonu u finalu singla poražen od Endija Marija, dok je četiri godine ranije u Pekingu osvojio zlatnu medalju u dublu sa Stenom Vavrinkom
0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.03.2018. 09:11h

Švajcarski teniser Rodžer Federer otkrio je za njemački "Teniski magazin" dio svojih planova u nastavku karijere, a govorio je i o svom potencijalnom nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Federer će poslije eliminacije u drugoj rundi Mastersa u Majamiju od Tanasija Kokinakisa prvo mjesto na ATP listi prepustiti Rafaelu Nadalu, koji će od ponedjeljka biti najbolji teniser svijeta.

I pored toga, Švajcarac ne razmišlja o kraju karijere. Poslije poraza od Kokinakisa objavio je da će preskočiti sezonu na šljaci, ali da ne razmišlja dugoročno o tome da li će i gdje igrati kroz nekoliko godina.

"Ne opterećuje me to. Recimo, Olimpijske igre su tek za dvije i po godine, zašto bih razmišljao toliko daleko", istakao je 36-godišnji teniser i dodao:

"Tokio nije moj trenutni cilj, kao što je to bio slučaj sa Igrama u Londonu 2012. godine i u Riju 2016. Bilo bi dobro ako bude, ali ne mislim na to. Osvojio sam dvije medalje, nosio dva puta zastavu svoje zemlje, osjećam da sam postigao mnogo na Igrama u svojoj karijeri".

Švajcarac je 2012. u Londonu u finalu singla poražen od Endija Marija, dok je četiri godine ranije u Pekingu osvojio zlatnu medalju u dublu sa Stenom Vavrinkom.

Bonus video: