Đoković u Indijan Velsu: Prolazio sam kroz teške trenutke

Turnir u Indijan Velsu biče prvi na kojem će igrati srpski teniser, nakon titule na Australijan openu
4059 pregleda 3 komentar(a)
Đoković, Foto: Reuters
Đoković, Foto: Reuters

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković stigao je u Indijan Vels, gdje će učestvovati na prvom mastersu ove sezone.

Prošle godine srpski teniser je u Indijan Vels stigao nakon operacije lakta, a učešće je završio neslavno - porazom 7:6, 4:6, 6:1 od Japanca Taro Danijela, tada 109. igrača svijeta.

"Definitivno nijesam bio spreman za takmičenje na tom nivou prošle godine. Nekako sam se uvjerio da jesam, ali zaista nijesam bio spreman. Većina članova mog tima u to vrijeme je bila protiv toga da se takmičim u Indijan Velsu i Majamiju jer je bilo prerano poslije operacije", priča Đoković.

Turnir u Indijan Velsu biče prvi na kojem će igrati srpski teniser, nakon titule na Australijan openu.

"Bilo je to prilično putovanje u posljednjih 12 mjeseci. Ne žalim što sam igrao u Indijan Velsu i Majamiju. Mislim da sam iz tadašnje perspektive morao da donesem drugačiju odluku, ali vjerujem da sam naučio neke vrijedne lekcije koje su mi pomogle da ostvarim nevjerovatne rezultate u sljedećih sedam, osam mjeseci i da od 22. napredujem do prvog mjesta na svijetu za manje od pola godine", rekao je najbolji tensier na svijetu.

Đoković je, do sada, pet puta osvajao pehar u kalifornijskoj pustinji. On će se u drugom kolu sastati sa američkim kvalifikantom, Bjronom Fratanđelom, koga je 2016. pobijedio u Kaliforniji baš u drugoj rundi.

"Prolazio sam kroz teške trenutke. Prvi put u životu sam operisan i nijesam znao šta mogu da očekujem. Morao sam da se upoznam sa novim osjećajima, mentalnim, fizičkim, emocionalnim, i to je za mene bila velika krivulja učenja," naglasio je Đoković.

Ukoliko trijumfuje u američkoj pustinji, Đoković će se po broju titula na Masters turnirima izjednačiti sa Rafaelom Nadalom, koji ima 33 trofeja.

Bonus video: