Nadal dobio šlager 2. kola: Kirjos pao u dva taj-brejka

Sjajan meč na Centralnom terenu Vimbldona - Nadal protiv Kirjosa nije dozvolio iznenađenje kao pet godina ranije i pobjedom 3:1 plasirao se u 1/16 finala
5845 pregleda 2 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: HANNAH MCKAY
Rafael Nadal, Foto: HANNAH MCKAY
Ažurirano: 04.07.2019. 22:40h

Jedan od najiščekivanijih mečeva na Vimbldonu u posljednje vrijeme donio je spektakl - Rafa Nadal je na terenu odgovorio na sve vanterenske prozivke Nika Kirjosa u posljednje vrijeme i pobjedom od 3:1 (6:3, 3:6, 7:6, 7:6) plasirao se u treću rundu.

Protivnik španskog tenisera u 1/16 finala biće Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je u tri seta, bez većih problema, savladao Litvanca Berankisa.

Nadal je munjevito otvorio meč protiv Kirjosa, za koji se opravdano sumnjalo da će se pretvoriti u cirkus - 3:0 je bilo za aktuelnog šampiona Rolan Garosa, što je bila više nego dovoljna zaliha za osvajanje prvog seta.

Uz česta gunđanja u pravcu sudije i publike, Australijanac je u drugom setu pokazao da posjeduje zavidan teniski repertorar, uprkos "bubicama", pa je dva puta oduzeo Špancu servis za 6:3, izjednačenje u setovima i totalnu dramu na Centralnom terenu.

Kirjos je primirio u trećem i četvrtom setu, bio je koncentrisan na igru, čuvao je svoje servise, nije dozvolio Špancu ni šansu za brejk loptu, ali je jednako bio koncentrisan i Rafa.

Otišlo se u dva taj-brejka, oba su pripala Rafaelu Nadalu.

Na kraju, hladan stisak ruke i uobičajeno "Vamos", doduše nešto glasnije nego na ostalim mečevima...

Bonus video: