Iznenađenje na startu ludog ponedjeljka: Eliminisana prva igračica svijeta, ništa od duela Barti - Serena

Riske je do druge pobjede u isto toliko susreta sa Barti došla nakon sat i 37 minuta igre
4598 pregleda 0 komentar(a)
Alison Riske, Foto: TOBY MELVILLE
Alison Riske, Foto: TOBY MELVILLE
Ažurirano: 08.07.2019. 18:40h

Američka teniserka Alison Riske eliminisala je najbolje rangiranu igračicu svijeta Australijanku Ešli Barti sa Vimbldona, pošto ju je pobijedila u osmini finala u tri seta, 3:6, 6:2 i 6:3.

Riske je do druge pobjede u isto toliko susreta sa Barti došla nakon sat i 37 minuta igre.

Amerikanka je bila "stegnuta" u prvom setu, nije uspjevala da pronadje pravi ritam, a Barti je s druge strane u potpunosti imala kontrolu i tako je povela s 1:0.

Riske je u nastavku susreta podigla nivo igre, počela je znatno bolje da riternira, što joj je donijelo preokret, pa je tako izborila plasman u četvrtfinale, gdje je čeka Serena Vilijams.

Serena je očekivano lako preskočila Karlu Suares Navaro 6:2, 6:2.

U četvrtfinalu su i Kineskinja Šuaji Žang i Ukrajinka Elina Svitolina, pošto su u četvrtom kolu pobijedile Dajanu Jastremsku, odnosno Petru Martić.

Žang je do pobjede nad 35. teniserkom svijeta došla u tri seta, 6:4, 1:6 i 6:2 poslije sat i 45 minuta igre.

Ona će u četvrtfinalu igrati protiv Rumunke Simone Halep.

Svitolina je u dva seta, sa 6:4 i 6:2 pobijedila Martić, koja je početkom drugog seta imala problema s povredom, pa je taj meč trajao skoro dva sata.

Svitolina će u narednom kolu igrati protiv Čehinje Karoline Muhove, koja je iznenadila zemljakinju i imenjakinju Pliškovu u maratonu dugom tri sata i 16 minuta - 4:6, 7:5, 13:11.

U četvrtfinalu je i Johana Konta, koja je pobijedila dvostruku šampionku Petru Kvitovu (2:1), a Britanka će za plasman u polufinale igrati sa Barborom Stricovom.

Bonus video: