Neki novi Kirjos: Želim da se očistim, da budem bolji igrač i bolja osoba

Kirjos je sinoć u finalu pobijedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:6, 7:6
3817 pregleda 2 komentar(a)
Kirjos nakon pobjede, Foto: AP
Kirjos nakon pobjede, Foto: AP

Australijski teniser Nik Kirjos rekao je da je protekla nedJelja bila jedna od najboljih u njegovom životu, nakon što je osvojio šestu titulu u karijeri na turniru u Vašingtonu.

Kirjos je sinoć u finalu pobijedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:6, 7:6. Imao je 18 as udaraca, nije se suočio sa brejk loptom i sada se vratio među 30 najboljih igrača svijeta.

"Ostavio sam sve na terenu. Cijela nedjelja je bila sjajna, nikada je neću zaboraviti", rekao je Kirjos.

On je igrao svakog dana u Vašingtonu, pošto je igrao i u dublu, a tokom turnira imao je problema sa leđima, koljenom i podlakticom, ali je pobijedio prvog i trećeg nosioca.

Medvedev, 10. teniser svijeta, vodio je sa 5:2 u taj-brejku prvog seta, ali je Kirjos spasao set loptu i na kraju dobio taj dio igre sa 8:6. Drugi taj-brejk dobio je sa 7:4.

To je druga titula za Australijanca ove sezone, nakon što je u martu trijumfovao u Akapulku.

"U posljednjih šest mjeseci, ludo je pomisliti koliko sam uspio da preokrenem stvari. Naporno radim da budem bolji igrač i bolja osoba. Prestao sam da vjerujem da i dalje mogu da doživim ovakve nedjelje i da budem srećan. Moram da zahvalim porodici koja nije izgubila vjeru. Želim da se očistim i da imam zdraviji stav. Ove nedjelje sam pokazao da to mogu", rekao je on.

Upitan o najboljoj uspomeni sa turnira, Kirjos, koji je često viđan u pabovima tokom Vimbldona, je rekao:

"Koliko sam bio profesionalan van terena. Čeka me dug put".

Bonus video: