Venus bolja od Serene, slavila i Voznijacki

Venus Vilijams je mlađu sestru Serenu, koja se u Indijan Velsu vratila na teren poslije odsustva zbog trudnoće i porođaja u septembru, pobijedila rezultatom 6:3, 6:4, nakon 87 minuta borbe
0 komentar(a)
Serena Vilijams, Vensu Vilijams, Foto: Reuters
Serena Vilijams, Vensu Vilijams, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.03.2018. 08:12h

Na turniru u Indijan Velsu odigrani su mečevi trećeg kola u ženskoj konkurenciji, a veče je obilježio duel Serene i Venus Vilijams.

Venus Vilijams je mlađu sestru Serenu, koja se u Indijan Velsu vratila na teren poslije odsustva zbog trudnoće i porođaja u septembru, pobijedila rezultatom 6:3, 6:4, nakon 87 minuta borbe.

U osmini finala Venus Vilijams će igrati protiv Anastasije Sevastove iz Letonije, koja je iz daljeg toka takmičenja izbacila Njemicu Juliju Gerges sa 6:3, 6:3.

Na ostalim terenima je samo na jednom meču viđeno tri seta, a pobjedu je tu odnijela Karolina Voznijacki protiv Aleksandre Sasnovič iz Belorusije 6:4, 2:6, 6:3. Druga teniserka svijeta je tako zakazala duel u četvrtoj rundi protiv Ruskinje Darije Kasatkine, koja je eliminisala Amerikanku Sloun Stivens sa 6:4, 6:3.

Karolin Garsija iz Francuske pobijedila je Dariju Gavrilovu iz Australije sa 7:5, 6:4, pa će igrati protiv Njemice Anželik Kerber, koja je u trećem kolu bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 7:5, 6:2.

Amerikanka Danijel Rouz Kolins je sa 6:4, 6:4 nadigrala Sofiju Žuk iz Rusije, pa joj slijedi okršaj protiv Špankinje Karle Suarez Navaro koja je sa 7:5, 6:3 izbacila četvrtu teniserku na svijetu Elenu Svitolinu.

U ostalim mečevima osmine finala sastaće se Halep - Vang, Vondrušova - Martić, Osaka - Sakari, Anisimova - Karolina Pliškova.

Bonus video: