Đoković i Osaka i dalje na vrhu, Medvedev peti teniser svijeta

Rus osvajanjem turnira u Sinsinatiju došao do najboljeg plasmana na ATP listi u karijeri
3786 pregleda 0 komentar(a)
Đoković i Medvedev, Foto: AP
Đoković i Medvedev, Foto: AP

Novak Đoković je izgubio 640 ATP poena jer nije uspio da odbrani titulu u Sinsinatiju osvojenu prošle godine, ali je nakon ovog masters turnira i dalje prvi teniser svijeta.

Rus Danil Medvedev, koji je osvajanjem turnira ostvario najveći uspjeh u karijeri, sada se nalazi na petom mjestu na najnovijoj ATP listi, što je ujedno i njegov najbolji plasman.

Đokovićeva prednost ispred Rafaela Nadala, koji protekle sedmice nije igrao, je sada 3.740 poena. Rodžer Federer je i dalje treći na svijetu, ali je zbog lošeg rezultata u Sinsinatiju izgubio 510 bodova i zaostaje za Nadalom 995 poena.

Dominik Tim je i dalje četvrti, šesti je Aleksandar Zverev, sedmi Kei Nišikori koji je pao dvije pozicije u odnosu na prošlu sedmicu, a osmi je Stefanos Cicipas. Slijede Hačanov, Bautista Agut, Fabio Fonjini, dok je 12. igrač svijeta Borna Ćorić. Hrvat je tako izjednačio svoj najbolji plasman na ATP listi. David Gofan, koji je bio u finalu Sinsinatija je stigao do 15. pozicije.

Osaka i dalje prva

Naomi Osaka je i dalje najbolja svjetska teniserka i poslije turnira u Sinsinatiju, dok je Ešli Barti i dalje druga.

Osaka je osvojila 190 poena učešćem na turniru u Sinsinatiju i sa 6.606 je i dalje prva na svijetu. Ešli Barti ima 105 poena manje i druga je na WTA listi, treća je Karolina Pliškova, Simona Halep četvrta, a Elina Svitolina je napredovala dva mjesta i sa sedme došla je na petu poziciju. U najboljih deset su još Petra Kvitova, Kiki Bertens, Serena Vilijams, Arina Sabalenka i Medison Kis koja je trijumfom u Sinsinatiju sa 18. došla na 10. poziciju.

Bonus video: