Dimitrov poslije senzacije: Koristio sam svaku priliku protiv Federera

Dimitrov se plasirao u polufinale US opena pošto je noćas pobijedio Federera poslije pet setova
3073 pregleda 1 komentar(a)
Dimitrov, Foto: Reuters
Dimitrov, Foto: Reuters

Bugarski teniser Grigor Dimitrov rekao je da je koristio svaku priliku koju mu je pružio Švajcarac Rodžer Federer u četvrtfinalnom meču US opena i da je srećan zbog prolaska u polufinale poslednjeg grend slem turnira u sezoni.

"Vidjelo se da u završnici meča ne igra svoju najbolju igru. Iskoristio sam svaku priliku koja mi se ukazala", rekao je Dimitrov poslije pobjede.

Dimitrov se plasirao u polufinale US opena pošto je noćas pobijedio Federera poslije pet setova, 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Napravio je veliki uspjeh izbacivši jednog od favorita za osvajanje trofeja, otkako je Novak Đoković završio takmičenje, ali i poslije nešto lošijih rezultata u posljednje vrijeme.

On je uoči turnira izgubio sedam od osam mečeva, uključujući i poraz od 405. igrača svijeta Kevina Kinga na turniru u Atlanti.

Od 2017. godine, kada je bio treći na ATP listi, Dimtrov je pokvario plasman, a ove godine je zbog povrede ramena propustio četiri turnira.

"Prethodnih šest, sedam mjeseci su bili prilično teški. Bio sam toliko loše, da više nijesam želio da izađem na teren. Povreda, gubljenje poena, renkinga, to je najteža stvar za svakog igrača", rekao je on.

"Ponovo sam počeo da vjerujem u svoj rad, išao sam na rehabilitaciju, vežbao sam i trenirao i kad sam se osvrnuo, skoro je kraj sezone, a ja sam napravio ovakav rezultat. Ovo je prilično posebno za mene", naveo je Dimitrov.

Bonus video: