Zbog protesta nema tenisa: Nema turnira u Hong Kongu

Turnir se igra u parku Viktorija, jednom od glavnih mjesta održavanja protesta koji traju već tri mjeseca i na kojima se do sada okupilo milion demonstranata
1250 pregleda 0 komentar(a)
Policija na ulicama Hong Konga, Foto: Vincent Yu
Policija na ulicama Hong Konga, Foto: Vincent Yu

Organizatori teniskog WTA turnira u Hong Kongu su u petak zbog protesta koji traju već mjesecima odlučili da otkažu održavanje turnira.

"U svijetlu trenutnih događaja morali smo otkazati turnir. U dogovoru s našim glavnim sponzorima odlučili smo da je bolje otkazati održavanje turnira", objavili su organizatori.

Otvoreno prvenstvo Hong Konga trebalo se održavati od 5. do 13. listopada i i svojim prethodnim izdanjima znalo je okupiti velika teniska imena poput Venus Vilijams, Anđelik Kerber i Karolina Voznijacki.

Turnir se igra u parku Viktorija, jednom od glavnih mjesta održavanja protesta koji traju već tri mjeseca i na kojima se do sada okupilo milion demonstranata.

Protesti u Hong Kongu su počeli u junu zbog kontroverznog zakonskog nacrta o izručenju Kini. U međuvremenu je zakonski predlog povučen, ali su se protesti nastavili i prerasli u sukobe sa policijama.

Bonus video: