Asovi za pomoć Australiji, ostali se bore da uhvate vazduh na terenima

Vlasti u državi Viktorija, u kojoj je Melburn, zatvorile su sve otvorene bazene, zabranile dolazak na plaže, otkazale trke konje, a građane savjetovale da ne izlaze iz kuća, zbog "smoga i lošeg kvaliteta vazduha"
1839 pregleda 0 komentar(a)
Teniski asovi u Melburnu
Teniski asovi u Melburnu
Ažurirano: 15.01.2020. 19:13h

Teniski asovi, najveće zvijezde bijelog sporta - Rafael Nadal, Novak Đoković, Rodžer Federer učestvovali su danas na manifestaciji koju su organizovali čelnici Australijan open , pod nazivom "AO: Rally for Relief ", kako bi se povećao novčani fond za pomoć saniranju katastrofalnog požara koji je pogodio tu zemlju.

Na manifestaciji su bili i Dominik Tim, Nik Kirjos, Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev, Karolina Voznijacki, Naomi Osaka, Petra Kvitova i Koko Gof.

Manifestacija je održana u zatvorenoj dvorani Rod Lejver.

Saopšteno je da je teniska zajednica sakupila tri miliona eura za pomoć, te da su Nadal i Đoković donirali po 200 hiljada eura.

U međuvremenu, nekoliko mečeva kvalifikacija za AO je danas otkazano, a sve su jači pozivi da se prvi Grend slem otkaže zbog enormne zagađenosti vazduha u Melburnu.

Dalila Jakupović je juče morala da preda kvalifikacioni meč, jer bukvalno nije mogla da diše, Bernard Tomić je dobijao kiseonik u pauzi između setova...

Kanađanin Brajden Šnur danas je, nakon pobjede u kvalifikacionoj rundi, rekao da su Federer, Nadal i Đoković "sebični prema drugim igračima", zamjerajući im što nisu zatražili da se turnir odloži.

Federer je, nedavno, na društvenim mrežama objavio da razmišlja da li da putuje u Australiju ili ostane kući.

Francuz Nikola Mau je objavio fotografiju sa maskom preko nosa i usta, uz riječi:

"Spreman za prvo kolo".

Kanađanin Vasek Pospišil , član Savjeta igrača u ATP-u, naveo je da je vrijeme "za jedinstvo".

"Ovo postaje apsurdno", objavio je Pospišil.

Vlasti u državi Viktorija, u kojoj je Melburn, zatvorile su sve otvorene bazene, zabranile dolazak na plaže, otkazale trke konje, a građane savjetovale da ne izlaze iz kuća, zbog "smoga i lošeg kvaliteta vazduha".

Organizatori AO su naveli da prate metorološke i medicinske procjene, kao i kvalitet vazduha, ali da za sada ne namjeravaju da otkažu ili odlože turnir.

Bonus video: