Federer dobio izgubljen meč, Milman poklonio pobjedu legendi

Gubio je 8:4 u super taj-brejku, a zatim osvojio šest poena zaredom i slavio poslije više od četiri sata igre i pet setova
2077 pregleda 0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: AP
Rodžer Federer, Foto: AP

Džona Milmana dijelila su dva poena od senzacije dosadašnjeg dijela Australijan opena, ali Rodžer Federer je pokazao kakav je karakter i kakav je igrač - gubio je 8:4 u super taj-brejku, a zatim osvojio šest poena zaredom i slavio poslije više od četiri sata igre i pet setova (4:6, 7:6, 6:4, 4:6, 7:6).

Federer je pobijedio iako je imao čak 80 neiznuđenih grešaka, bio daleko od ritma i forme.

Zapravo, Milman je izgubio meč koji je imao u rukama.

Milman je poveo 1:0, tako što je u prvom setu dva puta oduzeo servis rivalu, odlučujući brejk je napravio u desetom gemu.

Ipak, Federer je, iako očigledno van pravog ritma, napravio preokret i poveo 2:1, nakon što je izjednačio u taj-brejku, a treći set dobio 6:4, oduzevši servis Australijancu za 6:4.

Milman je vjerovao, nije ga obeshrabrion gubitak dva seta, vidio je šansu da napravi veliku pobjedu, a legendarni Švajcarac nastavio da griješi, da poklanja poene, na momente i da igra rezervisano...

Brejk za 2:2, Australijanac je napavio u sedmom gemu, da bi u odlučujućem setu, kod rezultata 3:3 spasao dvije vezane brejk lopte...

U super taj-brejku, Milman je poveo 3:0, pa 4:2, a kada je stigao do 8:4, nakon dva pasing šota, izgledalo je da je gotovo.

Milmanu se, međutim, stegla ruka, izgubio je pet vezanih poena, Federer stigao do meč lopte - i iskoristio prvu da kompletira veliki preokret.

U osmini finala Federer će igrati sa Mađarom Martonom Fučovičem.

Bonus video: