Mugurusa u finalu Australijan opena

Mugurusa će u finalu u subotu igrati protiv Amerikanke Sofije Kenin, koja je pobjedila prvu teniserku svijeta Australijanku Ešli Barti sa 7:6, 7:5
2327 pregleda 0 komentar(a)
Muguruza u svom prvom finalu Grend slema, Foto: AP
Muguruza u svom prvom finalu Grend slema, Foto: AP

Španska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobjedila treću teniserku svijeta Rumunku Simonu Halep poslije dva seta, 7:6, 7:5.

Mugurusa, 32. teniserka sveta, pobjedila je posle nešto više od dva sata. U prvom setu obije su napravile po brejk, pa je odigran taj brejk koji je Španjolka dobila sa 10:8. Ona je iskoristila treću set loptu u taj brejku, a priliku da povede u meču imala je i Halep, koja je pri rezultatu 7:6 i 8:7 propustila dvije set lopte.

Halep je u drugom setu povela sa 4:2, u 10. gemu je servirala za set, ali je Mugurusa napravila brejk i izjednačila na 5:5. Poslije toga osvojila je još dva gema i prvi put u karijeri se plasirala u finale Australijan opena.

Mugurusa će u finalu u subotu igrati protiv Amerikanke Sofije Kenin, koja je pobjedila prvu teniserku svijeta Australijanku Ešli Barti sa 7:6, 7:5.

Obije će igrati za prvi trofej na Australijan openu.

Bonus video: