Federer i Nadal igraju za djecu i anale tenisa

Deceniju međusobnih dobrotvornih mečeva Federer i Nadal odigraće pred rekordnim brojem gledalaca u Južnoj Africi
3001 pregleda 0 komentar(a)
Deceniju dobrotvornih mečeva obilježiće duelom pred 57.600 gledalaca: Federer i Nadal, Foto: Beta/AP
Deceniju dobrotvornih mečeva obilježiće duelom pred 57.600 gledalaca: Federer i Nadal, Foto: Beta/AP

Novu stranicu istorije tenisa ispisaće danas dvije ikone bijelog sporta. Dvojica najtrofejnijih tenisera, Švajcarac Rodžer Federer i Španac Rafael Nadal odigraće dobrotvorni meč u Kejptaunu pred 57.600 gledalaca. Meč na “Grin point stadionu” počeće u 19.30 sati.

Novac od zarade ići će u Federerov dobrotvorni fond, ovoga puta namijenjen poboljšanju predškolskog vaspitanja u Africi i Švajcarskoj. S obzirom na podatak da stadion u Kejptaunu prima 55.000 gledalaca, a da zbog manjih dimenzija teniskog terena od fudbala za koji je namijenjen, očekuje se i veća posjeta, jer je doštampano 2.600 ulaznica.

A karte su “planule”...

57.600 gledalaca biće uživo danas na stadionu u Kejptaunu na dobrotvornom meču između Federera i Nadala, što će biti rekordna posjeta na nekom teniskom meču u istoriji. Dosadašnji rekord zabilježen je takođe na Federerovom meču, prošle godine u Meksiko sitiju protiv Njemca Aleksandera Zvereva (42.517 gledalaca)

- U Južnoj Africi se osjećam kao kod kuće. Svakog ljeta sam provodio po dva mjeseca u ovoj divnoj zemlji, gdje sam igrao tenis na farmi. Posjete su postale rjeđe, nakon što su mi u pet godina umrle baba, a potom i dvije mamine sestre. Dan nakon meča imaću susret sa rodbinom i dragim ljudima u ovoj zemlji. A znam da su ovdje pomno pratili moju kariejru, i da je tenis jako popularan. O tome svjedoči podatak da su sve ulaznice rasprodate za svega devet minuta - kazao je Federer.

On će biti jedan od sudionika rekordne posjete na teniskom meču, a i prethdoni rekord je pripadao Švajcarcu. U novembru prošle godine u Meksiko sitiju odigrao je dobrotvorni meč sa Njemcem Aleksanderom Zverevim pred 42.517 gledalaca.

U zagrijavanju za teniski meč sa rekordnom posjetom u istoriji, biće odigran dubl. Federer će u paru sa jednim od najbogatijih ljudi na palneti, Bilom Gejtsom, igrati protiv Nadala i komičara Trevora Nojea. Federer odavno pomaže, naročito predškolske ustanove i u dva prethodna dana je posjetio centar koji je finansirao u Namibiji, uz susret sa predsjednikom te zemlje, Hage Gejngobom. Federer je prošle godine uložio 12 miliona eura u izgradnju vrtića u Namibiji, Malaviju, Zimbabveu, Bocvani i Švajcarskoj.

Nadal i Federer će u Kajptaunu obilježiti i deceniju međusobnih dobrotvornih mečeva. Ovoga puta je Nadal pozvao Federera da organizuje meč za dobrotvorni fond Švajcarca.

- Znaš Rodžere doći ću u Kejptaun da odigram za tvoj fond. I znaš da imam problema sa kašnjenjem, ali trudiću se da ispravim to. Pošto si Švajcarac, znam da ne voliš kašnjenja - poručio je Nadal velikom rivalu tokom ugovaranja meča.

A njihov meč uživo će prensositi ESPN, Eurosport, ali i kanal ATP Tennis.

Bonus video: