ATP: Kalendar ostaje nepromijenjen, pratimo situaciju

"Posvećeni smo istraživanju svih opcija, jer su zdravlje i sigurnost naših igrača i svih ostalih zainteresovanih strana i dalje naš glavni prioritet", navodi se u saopštenju
1322 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: AP
Ilustracija, Foto: AP

Predsjednik ATP Andrea Gaudenci ističe da bi turniru poslije Indijan Velsa trebalo da se održe kako je i planirano, prenosi Sport klub.

U ponedjeljak je saopšteno da se prvi Masters u sezoni neće održati zbog epidemije koronavirusa.

Zbog takve situacije mnogi mediji su najavili otkazivanje i narednih turnira, prije svih u Majamiju, Monte Karlu, Madridu i Rimu.

Ipak, iz ATP tvrde da bi sve trebalo da se održi kako je i planirano.

"Iako žalimo zbog toga što se turnir u Indijan Velsu neće održati, kalendar ATP ostaje isti. Mi i dalje svakodnevno pratimo situaciju, usko sarađujemo sa našim igračima i organizatorima turnira. Razumijemo i sve mjere koje se moraju preduzeti od strane lokalnih vlasti zbog javnog zdravlja. Posvećeni smo istraživanju svih opcija, jer su zdravlje i sigurnost naših igrača i svih ostalih zainteresovanih strana i dalje naš glavni prioritet", navodi se u saopštenju koje potpisuje Gaudenci.

Slične poruke stigle su i iz Majamija, pošto su organizatori drugog Mastersa u sezoni istakli da će se turnir organizovati prema planu.

Bonus video: