BBC: Nema Vimbldona!

Prema saznanjima BBC-ja odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajednički će u sljedećih 48 sati donijeti Birtanska teniska asocijacija (LTA), ATP i WTA
1517 pregleda 0 komentar(a)
Đoković i Federer, Foto: AP
Đoković i Federer, Foto: AP

U toku je serija kriznih sastanaka na kojima će biti odlučeno hoće li ove godine biti održan najslavniji teniski turnir u svijetu, na travi Ol Ingland klaba u Vilmbldonu, ali prema vijestima koje stižu sa mnogih strana povezanih s odlukom, čini se kako se prvi put nakon Drugog svjetskog rata - neće igrati, javlja BBC.

Vilmbldon bi prema originalnom teniskom kalendaru trebalo da počne 29. juna, a Rolan Garos koji je trebalo da bude održan u maju, već je premješten za septembar.

"Svi čekamo tu odluku. To je sljedeći veliki događaj koji je još u teniskom kalendaru", izjavio je za BBC Radio 4 Džejmi Marej.

Prema saznanjima BBC-ja odluku o otkazivanju svih turnira na travnatoj podlozi zajednički će u sljedećih 48 sati donijeti Britanska teniska asocijacija (LTA), ATP i WTA.

Zašto se ne razmišlja o mogućem odlaganju i premještanju turnira u neki drugi termin, pokušao je da objasne Džejmi Marej.

"Teško je pomjeriti turnir, jer iza Vimbldona su turniri koji su još u kalendaru u ovom trenutku. Treba imati na umu i druge faktore kao što je dnevna svjetlost. Sa svakom novom sedmicem dani su sve kraći, a u Vimbldonu se obično svakoga dana igra do devet ili deset uveče."

Prema sadašnjoj odluci vodećih teniskih organizacija svi su turniri otkazani do 7. juna, a nova odluka bi taj rok produžila najmanje do 13. jula.

Bonus video: