Đoković opet o vakcini: Nisam stručnjak, zbunjen sam kao i ostatak svijeta

Izjava srpskog tenisera od prije par dana je odjeknula u svjetskim medijima, a sada se oglasio novim saopštenjem
12501 pregleda 42 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da nije stručnjak za koronavirus i dodao da je u nedoumici šta je najbolje učiniti u vezi sa vakcinacijom.

Prvi teniser svijeta je u nedjelju veče rekao da se protivi vakcinaciji i da ne bi želio da ga neko tjera da se vakciniše protiv koronavirusa kako bi mogao da putuje na turnire.

Ta izjava je odjeknula u svjetskim medijima, a Đoković se oglasio saopštenjem koje je poslao Njujork tajmsu u kome je naveo da je zbunjen cijelom situacijom.

"Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje tijelo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem ovu temu pošto je važna i uticaće na sve nas", rekao je osvajač 17 grend slem titula.

"Da budem iskren, pomalo sam zbunjen, kao i ostatak svijeta. Uprkos tome što imam pristup informacijama i resurse, u nedoumici sam oko toga šta bi bilo najbolje uraditi", dodao je Đoković.

Teniska takmičenja prekinuta su najmanje do sredine jula zbog pandemije. Odloženi su i pomjereni brojni turniri, a legendarni Vimbldon je otkazan.

Bonus video: