Federer na pobjedu od prvog mjesta

Švajcarcu će na putu ka novim stranicama istorije stajati domaći teniser, još samo da se vidi da li će to biti Robin Hase ili Talon Grikspor, koji je u 1. kolu šokirao Stanislasa Vavrinku. Taj meč upravo počinje
50 pregleda 1 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2018. 20:58h

Jedna jedina pobjeda stoji na putu Rodžeru Federeru ja povratku na 1. mjesto ATP liste prvi put nakon 4. novembra 2012. godine.

Maestro iz Bazela je u veoma uzbudljivom meču savladao Filipa Kolšrajbera (7:6, 7:5) i domogao se četvrtfinala turnira serije 500 u Roterdamu.

Njemac je imao dvije vezane set-lopte u taj-brejku prvog dijela igre, ali se Fedeks izvukao i iskoristio svoju treću šansu za 10:8.

Kolšrajber je u 2. setu odolijevao do 5:5, kada je Federer konačno iskoristio brejk loptu, svoju šestu (rivalu nije dozvolio nijednu), a onda rutinski priveo meč kraju.

Švajcarcu će na putu ka novim stranicama istorije stajati domaći teniser, još samo da se vidi da li će to biti Robin Hase ili Talon Grikspor, koji je u 1. kolu šokirao Stanislasa Vavrinku. Taj meč upravo počinje.

Ako pobijedi jednog od dvojice Holanđana, Federer će postati ubjedljivo najstariji broj 1 u istoriji ATP liste i „potući“ rekord Andrea Agasija za preko tri godine, a biće i „vlasnik“ najduže pauze između dva boravka na 1. mjestu.

Bonus video: