Nadal: Federer je najbolji, protiv Đokovića je najteže

Debata ko je “GOAT” (najbolji svih vremena) dugi traje, mišljenja su podijeljena između trojice velikana, koji su osvojili posljednjih 13 najvećih, Grend slem titula
3401 pregleda 2 komentar(a)
Nadal i Đoković, Foto: Gregorio Borgia
Nadal i Đoković, Foto: Gregorio Borgia

Rodžer Federer je najbolji teniser današnjice, ali je Novak Đoković teži rival Rafaelu Nadalu, kazao je Rafin stric i dugodišnji trener Toni.

Debata ko je “GOAT” (najbolji svih vremena) dugi traje, mišljenja su podijeljena između trojice velikana, koji su osvojili posljednjih 13 najvećih, Grend slem titula.

Federer ih ima 20, Nadal 19, Đoković 17...

“Federer je fantastičan igrač, volim da ga gledam. Da nisam stric i Rafin trener, volio bih da osvoji svaki turnir. On je elegantan, ali i produktivan. Da li je najbolji svih vremena - to je teško pitanje, a mislim da je najbolji igrač današnjice", kazao je Nadal.

Đoković je, međutim, djelovao nezadrživo na početku sezone, prije prekida. Uknjižio je 21 pobjedu zaredom, osvojio Australijan open i Dubaji, kao i ATP kup sa Srbijom.

"Za nas su mečevi sa Đokovićem bili teži nego sa Federerom. Nije riječ o tome ko je bolji, već o tome da smo protiv Federera imali plan kako da pobijedimo. Znali smo šta treba da radimo. Sa Đokovićem nikada nismo bili sigurno šta će on da igra, kakav će mu biti pristup. Priprema nam je bila teža", rekao je Toni Nadal, koji je trenirao Rafu do 2017. godine.

Bonus video: