PLAN AMERIČKOG SAVEZA

Sve se radi da se tenis vrati: Sinsinati Masters i US open u Njujorku?

O ovom predlogu su obaviješteni ATP i WTA

1289 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa US opena, Foto: AP
Detalj sa US opena, Foto: AP

Teniski Sinsinati Masters mogao bi ove godine da se preseli iz savezne države Ohajo u Njujork i da se održi u sedmici prije US Opena, na terenima Nacionalnog teniskog centra "Bili Džin King", na kojima bi u nastavku bio odigran drugi ovogodišnji Grand Slem turnir, javlja "Njujork tajms".

To je predlog Američkog teniskog saveza (USTA) kojim se nastoji pomoći turnirima iz kruga najznačajnijih u Sjevernoj Americi, da se ipak održe, uprkos haosu koji je kreirala pandemija bolesti Covid-19.

Prethodno su organizatori oba turnira izrazili želju da se održe onako kako je planirano originalnim kalendarom, prema kojem je takmičenje u Sinsinatiju trebalo da se završi 23. avgusta, a početak US Open je bio predviđen za 31. avgust.

Prema "Njujork tajmsu", udruživanjem Sinsinatija i US Opena sedmicu za sedmicu i odigravanjem oba turnira na istom mjestu, USTA nastoji da što je moguće više smanji rizik koji donose putovanja za igračice i igrače te sve ostale koji će biti uključeni. O ovom predlogu su obaviješteni ATP i WTA.

Teniski svijet je zaustavljen početkom marta, a turnira neće biti najmanje do početka avgusta.

Teniseri i teniserke su polako počeli da se vraćaju u akciju kroz lokalne turnire, a jedan od njih je "Adria tour", koji organizuje Novak Đoković.

U ovom trenutku trebalo je da se igra Rolan Garos, ali je turnir zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa odložen za jesen.

Prema sadašnjem planu francuski Grend slem bi trebalo da počne samo sedam dana po završetku US Opena, što bi predstavljalo veliki izazov za igračice i igrače po pitanju prilagođavanja na novu podlogu i vremensku razliku.