Prva velika zvijezda odustala od US opena

Američki teniski savez (USTA) odlučan je da održi ovogodišnje izdanje US Opena, koji je inače posljednji Grend Slem turnir u kalendaru

3233 pregleda 0 komentar(a)
Simona Halep, Foto: AP
Simona Halep, Foto: AP

Druga teniserka svijeta i dvostruka osvajačica Grand Slem naslova, 28-godišnja Rumunka Simona Halep, prva je zvijezda koja je donijela odluku da propusti US open, koji bi trebalo da se održi u standardnom terminu od 31. avgusta do 13. septembra, objavili su rumunski mediji.

Prošlogodišnja pobjednica Vimbldina i osvajačica Rolan Garosa 2018. odlučila je da će do kraja sezone, bude li nastavljena, nastupati samo na evropskim turnirima i na WTA Finalu čiji je domaćin kineski Šenžen.

Među evropskim turnirima će biti i Rolan Garos.

Američki teniski savez (USTA) odlučan je da održi ovogodišnje izdanje US Opena, koji je inače posljednji Grend Slem turnir u kalendaru.

Teniser i teniserke moraće da se pridržavaju vrlo strogih epidemioloških mjera, neće smjeti da izlaze iz hotela, osim u slučaju odlaska u Nacionalni teniski centar na čijim stadionima neće biti publike.

Sudbina US Opena bit će poznata ove sedmice, ali rigorozne mjere te strah od moguće zaraze koronavirusom u jednom od pandemijom najpogođenijih dijelova svijeta već su natjerale mnoga velika imena, poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i prve igračice svijeta Ešli Barti, na razmišljanje hoće li ići u Njujork.

Bonus video: