Đoković razgovarao sa igračima, US open u opasnosti

Glavni epidemiolog u SAD Entoni Faući juče je rekao da zemlja ne ide u pravom smjeru u borbi za koronavirusom, što pokazuju i brojke

5709 pregleda 0 komentar(a)
Đoković, Foto: BETAPHOTO
Đoković, Foto: BETAPHOTO

Novak Đoković je sa pozicije predsjednika savjeta igrača poslao poruku kolegama da je održavanje US opena u Njujorku, krajem avgusta, teško izvodljivo.

Tako piše "Marka", navodeći da je Đokovićevo mišljenje i upozorenje bazirano na činjenici da je u ovakvoj situaciji neizvodljivo da se igra u Njujorku, a zatim da se igrači vrate u Evropu, gdje bi ih čekao obavezan 14-dnevni karantin, prije nastavka sezone i Rolan Garosa, koji bi trebalo da počne 20. septembra.

Glavni epidemiolog u SAD Entoni Faući juče je rekao da zemlja ne ide u pravom smjeru u borbi za koronavirusom, što pokazuju i brojke.

Oko 50.000 ljudi se dnevno zarazi samo u Njujorku, koji je jedno od najvećih svjetskih žarišta.

Putnici iz SAD u Evropu moraju u dvonedjeljni karantin, pa je i fizički neizvodljivo igrati tenis i u Njujorku i u Parizu, ako turnira uopšte i bude, i ako se stanje ne promijeni.

Đoković i Rafael Nadal još nisu saopštili kako će i gdje će nastaviti sezonu, ali u ovom trenutku sve više se čini da je njihov, ali i put ostalih igrača u SAD veoma neizvjesan.

"Marka" piše da je Đoković igračima koji su već kupili karte i regulisali smještaj u SAD saopštio da će tražiti od organizatora da im podmire sve troškove, ukoliko turnira ne bude, ili ako se situacija sa koronavirusom u SAD i Njujorku ne poboljša.

Bonus video: