Kritikovala Đokovića zbog stavova o protokolima, pa izbačena sa turnira jer ih nije poštovala

Kolins je prošlog mjeseca kritikovala Novaka Đokovića nakon što je svjetski broj jedan rekao da bi bilo "nemoguće" igrati na ovogodišnjem US Openu prema COVID-19 protokolima koji su predložili organizatori

6111 pregleda 0 komentar(a)
Danijela Kolins, Foto: wtatennis
Danijela Kolins, Foto: wtatennis

Amerikanka Danijela Kolins izbačena je sa turnira World Team Tennis u Zapadnoj Virdžiniji zbog kršenja protokola COVID-19, saopštili su organizatori.

"Otpustili smo Danijelu Kolins nakon što je prekršila naše protokole COVID-19 i napustila Grinbrir Resort i saveznu državu Zapadnu Virdžiniju", izjavio je izvršni direktor WTT-a Karlos Silva.

"Protokoli su sastavljeni i komunicirani više puta radi zaštite zdravlja i sigurnosti naših igrača, trenera i osoblja koji su od najveće važnosti za WTT."

Organizatori nisu objavili detalje o putovanju polufinalistkinje Australijan Opena 2019. godine.

Kolins je prošlog mjeseca kritikovala Novaka Đokovića nakon što je svjetski broj jedan rekao da bi bilo "nemoguće" igrati na ovogodišnjem US Openu prema COVID-19 protokolima koji su predložili organizatori.

WTT će biti jedan od prvih profesionalnih sportskih događaja u SAD s gledaocima. Svakoga dana biće dozvoljeno 500 gledalaca na središnjem terenu Kriksajd stadiona koji prima 2.500 ljudi.

Turnir, koji se održava od 1974. godine, trajaće čak 22 dana tokom kojih će se odigrati 66 mečeva, a devet ekipa boriće se za King trofej.

Među učesnicima turnira su Venus Vilijams, Sofija Kenin, Sloun Stivens, braća Brajan...

Bonus video: