Tenis se neće igrati u Kini, sve manje turnira u opticaju

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP Tura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz posljednje izdanje ATP Finala, čiji će domaćin biti London

1401 pregleda 1 komentar(a)
Danil Medvedev, osvajač Mastersa u Šangaju 2019., Foto: AP
Danil Medvedev, osvajač Mastersa u Šangaju 2019., Foto: AP

Vodeći se odlukom kineske Vlade da se u ovoj zemlji otkazuju svi međunarodni sportski događaji u 2020, ATP i WTA otkazali su sve planirane teniske turnire u Kini do kraja ove godine.

Tako su iz kalendara ATP Tura ispali jedini azijski Masters 1000 u Šangaju, turnir serije 500 u Pekingu, te dva turnira serije 250.

Iz kalendara WTA ispalo je čak sedam turnira među kojima se ističe WTA Finale, završni turnir osam najboljih igračica svijeta u Šenženu s nagradnim fondom od 14 miliona dolara.

"Izuzetno smo razočarani što se naši turniri svjetske klase u Kini ove godine neće održati", izjavio je predsjednik i izvršni direktor WTA Steve Sajmon zahvalivši se organizatorima na naporima koje su do sada uložili u pripremi za turnire koji neće biti održani.

"Tiokom pandemije je naš pristup bio da slijedimo lokalna uputstva kad je u pitanju održavanje turnira. Poštujemo odluku kineske Vlade koja želi da učini što je najbolje za državu u ovoj globalnoj situaciji bez presedana", saopštio je predsjednik ATP Andrea Gaudenci.

U sadašnjem okvirnom kalendaru ATP Tura za 2020. preostalo je 13 turnira, uz posljednje izdanje ATP Finala, čiji će domaćin biti London.

Prvi turnir u nastavku sezone trebao bi da počne 20. avgusta, a to je Masters 1000 Western & Southern Open koji će, umjesto u Sinsinatiju, biti igran u Njujorku neposredno prije US Opena.

WTA Tour u svom kalendaru za 2020. sada broji 14 turnira, a prvi od njih je Palermo Open koji bi trebalo da počne 3. avgusta.

Bonus video: