tenis

Endi Marej se prijavio za put u Njujork ako poslije ne bude morao u izolaciju

Teniseri bi trebalo da se vrate u borbu za ATP bodove od 20. avgusta, kad je predviđen početak Sinsinati Mastersa, koji će poslužiti kao uvertira za US open.

2943 pregleda 0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: AP
Endi Marej, Foto: AP

Najbolji britanski teniser Endi Marej spreman je da preuzme rizik putovanja kako bi igrao na ovogodišnjem US openu, ali on i njegovi kolege žele da imaju čistu situaciju po pitanju izolacije pri povratku u Evropu iz Njujorka.

Teniseri bi trebalo da se vrate u borbu za ATP bodove od 20. avgusta, kad je predviđen početak Sinsinati Mastersa, koji će poslužiti kao uvertira za US open.

Američki grend slem igra se od 31. avgusta do 13. septembra.

Mareja brinu odredbe koje su na snazi u pojedinim evropskim zemljama, gdje se u slučaju dolaska iz SAD mora u 14-dnevnu izolaciju.

"Prema mojim saznanjima to će biti riješeno prije nego što krenemo u Ameriku. No, situacija se može promijeniti u sljedećih 10 do 12 dana", izjavio je Marej za britanske medije.

"Nadam se da ćemo prije odlaska znati da po povratku iz Amerike nećemo morati u izolaciju. U tom slučaju, oni koji postignu dobar rezultat na US openu, u Pariz mogu doći dan prije Rolan Garosa, a to ne može tako."

Marej je željan nastupa na velikim turnirima koje je u posljednje dvije sezone često morao da propušta zbog problema s kukom.

"Nisam imao priliku ga igram na mnogo Grand slem turnira. Ne znam koliko mi ih je još ostalo", rekao je 33-godišnji Škot koji je posljednji službeni meč odigrao u novembru prošle godine, nakon čega je učestvovao na nekoliko egzibicionih turnira.

"Osjećam se relativno dobro. Naravno da rizik postoji, ali želim ponovo da pokušam da igra i uživam na najvećim događajima", zaključio je.