Novi cilj Rodžera Federera: Napad na Konorsov rekord

Federer je, naime, u karijeri osvojio 96 trofeja, a ispred njega samo je Džimi Konors, i to prilično ubjedljivo - američki teniser ima 109 ATP titula
89 pregleda 4 komentar(a)
federer, Foto: Printscreen
federer, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.01.2018. 10:35h

Rodžer Federer juče je ostvario još jednu veliku pobjedu u karijeri, popravio sopstveni rekord po broju Grend slem titula, stigao do brojke od 20. najvećih trofeja...

Sa punih 36 godina djeluje impresivno na terenu, nije izgubio eleganciju koja ga odvaja od konkurencije, fizički i mentalno je maksimalno spreman - riječju, kraj se ne nazire, niti on o tome razmišlja.

I vjerovatno neće razmišljati još dugo, jer ima nove ciljeve. Zapravo, još jedan koji će, vjerovatno, pokušati da dostigne.

Federer je, naime, u karijeri osvojio 96 trofeja, a ispred njega samo je Džimi Konors, i to prilično ubjedljivo - američki teniser ima 109 ATP titula.

Da li je Konorsov rezultat, ipak, nedostižan za maestra iz Bazela? Federer nije želio da prognozira do kada će njegov put trajati, ali je naglasio:

"Osjećam glad za pobjedama i to je najvažnije. Do kada - zaista nemam pojma, niti razmišljam o tome", kazao je Federer, koji je naglasio da iza njegovih rezultata u poznim sportskim godinama stoji - žena:

"Mirka je pokretač, ona je zaslužna za ono što imam i zato što još igram. Da nemam njenu podršku, vjerovatno ne bih uspio, niti igrao više. Ona me podržava u svemu".

Bonus video: