Jedan pozitivan slučaj u "balonu" US opena

U Njujorku, na terenima USTA Nacionalnog centra Bili Džin King, tokom sljedeće četiri sedmice biće odigrana dva turnira, Sinsinati Masters (22. - 28. avgust) i US Open (31. avgust - 13. septembar)

2277 pregleda 0 komentar(a)
Centralni teren u kompleksu Bili Džin King, Foto: AP
Centralni teren u kompleksu Bili Džin King, Foto: AP

Jedna osoba, koja nije teniserka ili teniser, bila je pozitivna na testiranju na kovid-19 unutar kontolisanog "US Open balona", objavili su u utorak iz Američkog teniskog saveza (USTA).

U Njujorku, na terenima USTA Nacionalnog centra Bili Džin King, tokom sljedeće četiri sedmice biće odigrana dva turnira, Sinsinati Masters (22. - 28. avgust) i US Open (31. avgust - 13. septembar).

Uoči tih turnira svi koji su uključeni će biti testirani, a testiranja su počela prošlog četvrtka. Sprovedeno je 1.400 testova i samo je jedan bio pozitivan.

Iz USTA su su naveli da je pozitivna osoba bez ikakvih simptoma te da će najmanje sljedećih deset dana provesti u izolaciji. Pokrenut je i protokol pronalaženja kontakata zaražene osobe kako bi se utvrdilo hoće li još neko morati u izolaciju.

Svi koji će učestvovati na jednom ili oba turnira moraju biti testirani prije dolaska u Sjedinjene Američke Države, a testove će ponavljati jednom do dva puta sedmično tokom boravka u Njujorku. Svaki dan će se svakom teniseru i teniserki mjeriti tjelesna temperatura.

Bonus video: