Austrijanac skinuo breme: Tim u 1/4 finalu, može li do prvog grend-slema?

Nakon Đokovićeve diskvalifikacije, drugi nosilac Dominik Tim se suočava sa ulogom jednog od najvećih favorita za osvajanje US opena, ali je u 1/8 finala lako skinuo teret protiv kanadskog talenta Ože-Alijasima

8533 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prvi nosilac je diskvalifikovan, drugi je u četvrtfinalu - Austrajanac Dominik Tim lako se obračunao sa talentovanim Kanađaninom Feliksom Ože-Alijasimom (7:6, 6:1, 6:1) u meču koji je legendarni teniski as Mac Vilander nazvao "finalom prije finala".

"Ko pobijedi u ovom duelu, mislim da će osvojiti US open", smjelo je najavio Šveđanin, komentator Eurosporta, uoči dvoboja.

Tim, drugi nosilac turnira, bio je pod pritiskom nakon Đokovićeve diskvalifikacije, jer je sada njemu pripala uloga jednog od favorita za osvajanje US opena, ali je skinuo breme.

Ože-Aljasim, koji ima samo 21 godinu, a 21 je i njegova pozicija na ATP listi, parirao je finalisti posljednjeg Roland Garosa i posljednjeg Australijen opena samo u prvom setu, u kojem je nadoknadio brejk-zaostatka, ali nije imao odgovor na Timove udarce u 13. gemu - Austrijanac je slavio sa 7:4 i širom otvorio put ka pobjedi.

Preostala dva seta bila su egzibicija - po dva brejka Tima, dva puta po 6:1.

Tim je u četvrtfinalu veliki favorit protiv Australijanca De Minora, koji je svoj meč osmine finala takođe dobio u tri seta (7:6, 6:3, 6:2), takođe protiv Kanađanina (Pospišila), a onda bi mogao da se sastane sa Danilom Medvedevom.

To bi moglo da bude pravo "finale prije finala"...

Ko god slavi na ovogodišnjem US openu, biće prvi osvajač grend-slem turnira...

Bonus video: